Indicators on duurzaam You Should Know

Wiki Article

Het is belangrijk op te merken dat, ongeacht het geleende bedrag, de maximale terugbetalingstermijn voor een renovatielening in België niet langer kan zijn dan ten jaar, oftewel 120 maanden.

Meestal worden er ook nog dossierkosten gerekend voor een hypothecaire lening. Men moet daarnaast een schuldsaldoverzekering afsluiten. De added kosten bovenop de rente staan samengevat in een proportion. Dit is het jaarlijks kostenpercentage (JKP) en bevat de rentevoet samen achieved alle andere kosten als share van de lening. Dit is dus in principe het prijskaartje.

Daarnaast kun je de badkamer of keuken vernieuwen, zodat je kunt genieten van moderne apparatuur en een stijlvolle uitstraling. Dit kan het dagelijkse leven een stuk aangenamer maken.

Een hypothecaire lening wordt desondanks wel vaak gekozen. Bijvoorbeeld wanneer Males van approach is om de woning grondig te gaan verbouwen. Er is dan een hoger bedrag nodig. Bij de hypothecaire lening komen wel meer kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan de notariskosten en dossierkosten.

Stap 5 – Start off met de renovatie: Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om aan de slag te gaan!

U moet zowel voor als na de renovatie het energielabel van uw woning of appartement bewijzen. Daarvoor legt u een energieprestatiecertificaat (EPC) voor.

Houd ook rekening fulfilled onverwachte uitgaven, zoals verborgen schade die tijdens de renovatie kan worden ontdekt.

Kan ik ook meubels lenen achieved een renovatielening? Je kunt er enkel de verbouwingen aan je woning mee betalen. Voor meubels bvb. moet je een persoonlijke lening aangaan.

Een goede aannemer is essentieel bij het renoveren van een huis. Het kiezen van de juiste aannemer kan het verschil maken tussen een succesvolle renovatie en een ramp. Hier zijn enkele strategies om je te helpen de juiste aannemer te kiezen:

Een renovatie is een belangrijke stap om je huis nieuw leven in te blazen en het in optimale staat te houden. Of je nu kleine aanpassingen wilt maken of een grootschalige renovatie wilt uitvoeren, het is essentieel om regelmatig onderhoud aan je huis te doen. Zo blijft het niet alleen mooi, maar behoudt het ook zijn waarde.

Elektriciteitsmaterialen: Bij het renoveren van je woning is het vaak nodig om de elektriciteit aan te passen. Zorg voor nieuwe stopcontacten, here schakelaars en eventueel nieuwe bekabeling.

Is een renovatielening fiscaal aftrekbaar? Bij een renovatielening bestaat de mogelijkheid om de lening van de belasting af te trekken. De rente is alleen aftrekbaar als de leensom alleen voor een verbouwing is gebruikt. Dit moet telkens gecontroleerd worden, want het kan van jaar tot jaar verschillen.

Het zal evenwel niet mogelijk zijn het renovatiekrediet op te splitsen in verschillende voorschotten of tranches.

Verdeel de kosten: Spreid de kosten over de periode van de renovatie. Bepaal welke kosten afgewerkt moeten zijn voordat je aan een volgende fase begint.

Report this wiki page